Energie besparen

Energie besparen en toch een hoger comfort krijgen…

Hier geven we u enkele zeer goede redenen om uw oude ketel te vervangen door een condensatieketel

1. U bespaart tot 35% op de energiefactuur dankzij een nieuwe verwarmingsketel

De nieuwste condensatieketels halen het hoogste rendement. Dit komt omdat een condensatieketel functioneert volgens het principe van de condensatietechniek waarbij de warmte die in de rookgassen aanwezig is, gerecupereerd wordt. Bij een klassieke verwarmingsketel gaat deze warmte verloren. Die extra warmte maakt het verschil en zorgt voor een hoger rendement.

2. Zuinig, ook voor de warmwaterproductie

Als men een condensatieketel combineert met een warmwaterboiler, condenseren sommige condensatieketels ook voor de warmwaterproductie. Dit betekent dan ook een lager verbruik voor de warmwaterproductie.

3. Nog zuiniger met de juiste regeling

Door een condensatieketel met een aangepaste regeling met klok te combineren verwarmt men enkel op de tijdstippen dat het noodzakelijk is.

Als me daarbovenop kiest voor een weersafhankelijke regelaar (met buitenvoeler) zal men nog zuiniger stoken. De buitenvoeler zorgt ervoor dat de ketel, bij temperatuursdalingen, onmiddellijk het signaal krijgt om te verwarmen, zelfs voordat de temperatuur in huis naar beneden gaat. De ketel zal dan trager opwarmen, op een lagere temperatuur, daardoor meer condenseren en dus veel minder verbruiken.

4. Snelle installatie: geplaatst in 1 dag

Vervangen van uw oude ketel door een condensatieketel gebeurt in 1 dag!

Indien een oude verwarmingsketel vervangen wordt door een condensatieketel, dient enkel rekening gehouden te worden met de afvoer van de rookgassen en de aanvoer van verse lucht noodzakelijk voor uw verbranding.

5. Meer comfort

Oude verwarmingsketels verbruiken niet alleen meer, ze maken ook veel meer lawaai. De nieuwe ketels onderscheiden zich niet alleen door hun geruisloze werking, maar ook door hun eenvoudige bediening. De huidige ketels zijn ook veel compacter dan vroeger, waardoor men plaats wint in de stookruimte, garage, berging,…